Nieuwe koelkast

Nieuwe koelkast SV Piershil

Na jaren is het dan zover! SV Piershil heeft een prachtige nieuwe koelkast in haar kantine staan. Dit werd ook wel een keer tijd, want volgens de geruchten stond de vorige koelkast er al sinds de oprichting in 1931. Of dit gerucht op de waarheid berust kunnen wij noch bevestigen, noch ontkennen.

De koelkast is mede mogelijk gemaakt door onze ‘ vrienden van Piershil’  en geplaatst door onze geliefde vrijwilligers van de werkersploeg. Dit plaatsen ging niet zonder slag of stoot. Het is namelijk niet zomaar een koelkast, maar echt een flinke jongen! Twee vrijwilligers namen de klus op zich en hebben hun uiterste best gedaan om de koelkast zo voorzichtig mogelijk te plaatsen.

De eerste poging ging via de hoofdingang van de kantine. Nadat de koelkast de volledige kantine door was gedragen,kwamen de heren uit bij de bar. Op dat punt werd de conclusie getrokken dat de koelkast de draai niet kon maken om de hoek om te gaan. De gloednieuwe aanwinst voor de kantine was namelijk te groot om via deze weg achter de bar gezet te worden. Dus met de nodige tegenzin zijn de heren rechtsomkeer gegaan om de koelkast via de keuken achter de bar te krijgen. Hierbij heeft vrijwel de hele keuken op z’n kop gestaan, maar uiteindelijk is het gelukt om de koelkast op de gewenste plek achter de bar te zetten.

Het aansluiten van de nieuwe koelkast verliep gelukkig wel vlekkeloos, dit was een meevaller voor beide heren. Ze waren nu dus zover dat de koelkast aangesloten stond en ook nog eens werkte. Het inruimen kon dus beginnen! Vol goede moed werd de volledige koelkast dan ook ingeruimd en al het drinken kreeg een eigen plekje. Achteraf gezien gebeurde het inruimen nét te enthousiast. Er kwam namelijk een te zwaar gewicht te staan op de bovenste plank van de koelkast, met als gevolg dat deze inzakte en vervolgens de volledige inhoud mee naar de bodem van de koelkast nam. Ook dit keer konden de heren dus weer opnieuw beginnen. Na veel pijn en moeite was het dan toch allemaal voor elkaar. De vereniging is de vrijwilligers enorm dankbaar dat zij deze moeite hebben genomen voor de koelkast, de club zal veel plezier gaan beleven aan deze nieuwe aanwinst.