Grootste wens: ooit spelen in Piershil 1

(Bron – Presentatiegids SV Piershil – Seizoen 2008-2009)

Jacco Vink en Justin van der Horst zijn twee jonge voetballers die bij Piershil in de jeugd spelen. De jongste van de twee is Jacco en hij is acht jaar oud. Hij speelt volgend seizoen in Piershil E1. Vanaf het moment dat hij kon lopen kreeg Jacco al een bal van zijn oom om tegen te trappen. De bal is zijn grootste vriend, in het veld is dat te merken want de kleine Jacco heeft een neusje voor de goal. Belangrijke kwaliteiten van Jacco zijn het samenspel met zijn medespelers en zijn voetbalinzicht. „Het leuke aan voetbal is dat je door samenspel een doelpunt kan maken”, vertelt Jacco.

De linksbenige Justin van der Horst is negen jaar en speelt samen met Jacco in E1. Een belangrijk wapen van Justin is zijn schot, met zijn linkervoet trapt hij er aardig op los. Zijn positie op het veld is linkermiddenvelder maar centraal op het middenveld is ook geen probleem voor de energieke speler. „Ik ben heel erg bezig met voetbal en zal er alles voor over hebben om later een goede voetballer te worden”, aldus Van der Horst.

Beide spelers zijn helemaal gek van Feyenoord en willen het liefst profvoetballer worden bij deze club. Mocht dat niet lukken dan heeft Jacco nog een andere optie open, namelijk politieagent. Zowel Jacco als Justin vinden Dirk Kuyt een schitterende voetballer, Kuyt is een voetballer die nooit opgeeft en dat proberen de spelers ook te doen wanneer zij een wedstrijd spelen. De twee jonge knapen tonen vele overeenkomsten. Toen er gevraagd werd wat hun grootste wens was, waren beide spelers resoluut in hun antwoord: ooit spelen in Piershil 1. Hoewel ze nog een lange weg te gaan hebben is dat een mooi doel om na te streven. Plezier staat voorop en als dit gepaard kan gaan met prestaties, dan is dit alleen maar positief voor Piershil en voor de kwaliteiten van jullie als spelers. Veel succes in dit nieuwe voetbalseizoen!