Piershil 1 – Simonshaven 1

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
26 september 2020 14:30 P1 Competitie 2020-2021 P1

Verslag

Piershil – Simonshaven 0-0

Nadat de eerste wedstrijd bij het sterke Hekelingen met 4-1 verloren ging, moesten Piershil het afgelopen zaterdag opnemen tegen Simonshaven. Waar Piershil vorige week nog zes spelers moest missen, waren er nu gelukkig wat meer keuzes te maken door de technische staf.

Het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Julia van Es was voor de pupil van de week. Na een fraaie rush wist zij de doelman van Simonshaven te passeren. Een dag om nooit te vergeten voor deze stoere meid. De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en wist met een aantal fraaie combinaties tot wat kansen te komen. Gelukkig voor Piershil stond de defensie hun mannetje en wist Simonshaven niet tot scoren te komen. Piershil kroop wat meer uit hun schulp en probeerde via de snelle mensen voorin voor gevaar te stichten. Zo zeilde een schot van afstand maar net naast en werd een goal van Neto vanwege hands afgekeurd. Vlak voor rust kwam Piershil toch bijna op 1-0, maar een scherpe voorzet van Mitchell kon door Neto net niet binnen gewerkt worden.

Na rust een ander spelbeeld. Piershil drukte Simonshaven met de rug tegen de muur en met veel enthousiasme en gretigheid werd gejaagd op iedere bal. Tot grote kansen leidde dit helaas niet. Halverwege de tweede helft ging de storm wat liggen en mede door (noodzakelijke) wissels kwam de wedstrijd meer in evenwicht en wist Simonshaven vaker voor de goal van Piershil te komen. Uit een afgeslagen corner kregen zij de grootste kans, maar het schot van de ingevallen spits ging net naast.
Met nog een kwartier op de klok ging Piershil toch weer op zoek naar de verdiende overwinning. Neto probeerde het van heel ver, maar de prima doelman had een antwoord op zijn schot en vlak hierna kopte aanvoerder Eric de bal op de lat, na een prima hoekschop van Jeremy.
Nadat laatstgenoemde een schot vanaf de rand zestien ternauwernood gekeerd zag worden kreeg Eric alsnog dé kans op 1-0. Helaas wist hij 1 op 1 met de doelman het net niet te vinden.

Zo hielden beide ploegen éen punt over aan deze intensieve wedstrijd, waarvan Piershil het meest teleurgesteld van het veld stapt. Toch geeft deze wedstrijd, en vooral de tweede helft, voldoende houvast en kijken we met vertrouwen naar de toekomst.
Volgende week speelt Piershil een uitwedstrijd tegen Transvalia. Helaas mogen er geen fans bij aanwezig zijn, maar de spelers en staf gaan uiteraard weer voor de volle 3 punten vechten.