Hekelingen 1 – Piershil 1

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Goals
19 september 2020 14:30 P1 Competitie 2020-2021 P1 Marcel Verhorst

Verslag

Hekelingen – Piershil 4-1 (1-0)

Zaterdag begon voor de mannen van Piershil eindelijk het echte werk. In de 1e competitieronde was Hekelingen de tegenstander en dat was gelijk een grote test. Hekelingen had vorig seizoen al een goede ploeg en de kenners wisten te vertellen dat ze dit seizoen sterker zijn geworden.

Dat het zwaar zou worden wisten de mannen al, maar toen bleek dat er ook nog eens een zestal (basis)spelers(waarvan 3 verdedigers) afwezig waren, werd de opgave nog moeilijker.

Vanaf minuut 1 zette Hekelingen Piershil onder druk en met kunst en vliegwerk werd het eerste kwartier overleefd door Piershil. Hierna probeerde Piershil wel onder de druk uit te voetballen, maar verder dan wat diepe ballen kwamen ze niet.
Maar één keer werd er gevaar gesticht. Een diepe bal van linksback Robert kwam terecht bij spits Mitchell, maar zijn schot was een prooi voor de doelman van Hekelingen.

Hekelingen voerde de druk weer op en kwam via een schot van een meter of 20 bijna op voorsprong, maar gelukkig keerde doelman Kevin deze bal.
Vlak na deze kans kreeg Hekelingen weer een grote kans, maar de terechte strafschop was ook niet aan de spits besteed.

Het leek erop dat Piershil de brilstand tot de rust kon vasthouden, maar in de 43e minuut viel dan toch de verdiende 1-0. Vanuit een scrimmage kwam de bal bij de spits van Hekelingen en hij schoot beheerst binnen.
Direct hierna leek Hekelingen ook op 2-0 te komen, maar de goal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Na rust bleef Hekelingen aanvallen en direct na rust wisten ze de score te verdubbelen. Een goede aanval over hun linkerkant werd prima afgerond door de uitstekende spits.

Piershil probeerde wat meer op de helft van Hekelingen te geraken en al snel kon de aansluitingstreffer worden genoteerd. Uit een vrije trap van Roy wist spits Marcel de bal achterwaarts over de doelman te koppen. Prima goal en wellicht kon Piershil hier wat vertrouwen uit tanken.

Helaas konden de plannen om de gelijkmaker te forceren snel weer de prullebak in. Hekelingen combineerde er lustig op los en kwam al snel op 3-1. De uistekende aanvoerder van de thuisploeg wist met een prima steekpass de spits te bereiken en hij rondde wederom beheerst af.
Hekelingen bleef druk uitoefenen op het gehavende Piershil en kwam na een uur ook op 4-1.

Waar iedereen dacht dat dit wel eens een monsterscore kon worden, viel dat gelukkig voor Piershil mee. Piershil herstelde zich goed en wist de organisatie weer goed te bewaken. Hekelingen kwam er niet meer doorheen, maar ook Piershil wist niet meer tot kansen te komen.

Zo verloor Piershil hun eerste competitiewedstrijd met 4-1 van een goede tegenstander.

Volgende week zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen concurrent Simonshaven.

Tot dan!