Piershil 3 wint; veel dank aan de onderhoudsploeg

Zaterdag 06-05-2017 Piershil 3 – Barendrecht 15: Op een prachtig bespeelbaar veld en met een mooie lentezon was het de laatste competitie wedstrijd van het seizoen 2016 – 2017. Ook vandaag waren er weer voldoende voetballers om met een leuke wedstrijd het seizoen af te sluiten. Om 14:28 floot de scheidsrechter C. Spoor voor de aftrap van Piershil. De eerste 10 minuten waren voor Barendrecht, het was dan ook te danken aan goed keeperswerk van Jasper dat wij uit de eerste en goede aanval van Barendrecht in de 4 minuut niet meteen op een achterstand kwamen. Maar in de 6de minuut maakte Nicky in overtreding op 20 meter afstand van het doel, de vrije trap werd goed getrapt met een doelpunt als gevolg: 0-1. Vier minuten later kwam Piershil alweer op gelijke hoogte na een corner vanaf de linkerkant, genomen door Wouter. Dennis maakte met een kopbal 1-1. Dit was wat Piershil nodig had, hierna ging Piershil beter voetballen. Met goede combinaties tussen Brian en Dennis aan de rechterkant en Marcel v.d. Waal en Marcel Verhorst aan de linkerkant. Na 19 minuten ging de bal op penaltystip, daarvoor kwam onze Leon naar voren stormen als aanvoerder en hij schoot de bal keihard in: 2-1. Even later was het toch weer Barendrecht die er 2-2 inschoot. Gelukkig pakte Piershil de draad weer op, met goede combinaties. Met als resultaat een steekpass van Marcel v.d. Waal op Dennis en die schoot de bal er weer in: 3-2. Piershil bleef gewoon lekker voetballen, vooral om de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Na 31 minuten was er een voorzet over links van Marcel Verhorst, de verdediger van Barendrecht kreeg de bal dan niet goed onder controle en schoot de bal in eigen doel: 4-2. In de laatste minuut voor de rust was het Brian die een goede steekpass op Rico gaf, die schoot de bal er in: 5-2. Na de rust was Barendrecht meer in de aanval dan Piershil, het kreeg ook goede kansen om dichterbij te komen. Dit leukte niet omdat onze keeper Jasper in grote vorm was. Na 12 minuten in de tweede helft was het Leon die het veld moest verlaten, hierdoor ging Brian laatste man spelen (wat hij ook prima deed). Helaas werd het voetballend steeds minder. Omdat Barendrecht meer overtredingen ging maken en Piershil het voetballen onmogelijk maakte. Het was dan ook te danken aan de goed leidende scheidsrechter C. Spoor dat het niet uit de hand is gelopen. Rest mij nog te zeggen: veel dank aan de mensen van de onderhoudsploeg. Ook dit seizoen was alles weer formidabel geregeld. En natuurlijk Piershil 3, een stel geweldige voetballers. Ik hoop dat het volgend seizoen ook weer na iedere wedstrijd gezellig is.

Opstelling

J.d.Kok – N.Roest (R.Roest) –  L.Boot – N.Nagy (R.Kegel) – R.Wols – W.Naaktgeboren (P.J.Vink) – M.v.d.Waal –   B.Koesveld –  M. Verhorst (R.Huisman) – D.Kiviet (M.Feltmann)