Piershil 3 krijgt klop van koploper Herkingen 2

Na 3 wedstrijden met goed spel en 7 punten moesten we vandaag aantreden tegen Herkingen 2. Het was verleden jaar de beste uitwedstrijd die we hebben gespeeld. Ik had dan ook een wedstijd verwacht van onze voetballers, van gelijk niveau. Maar helaas ging dat deze middag niet lukken. Op een prachtig bespeelbaar veld met een heerlijke lentezon gingen we van start. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud toen Herkingen al scoorde: 0-1. Daarna probeerde Piershil wel om de stand gelijk te trekken, maar het lukte niet om de verdediging van Herkingen te passeren. Het was Herkingen dat in de 37 minuut de 0-2 er in schoot, en terecht. Herkingen was deze middag gewoon beter dan Piershil. Maar in de 37 minuut was het Wout op Marcel met een goed pass, Marcel rondde dat goed af: 1-2. We kregen een kleine opleving maar dat was al snel over. In de 41 minuut maakte Herkingen er 1-3 van,  zo gingen we ook rusten. Na de rust was het alleen maar Herkingen. Dan is het verschil te groot tussen een ploeg die bovenaan staat en goed getraind is en een ploeg die onderaan staat en wat minder traint. Het verschil is voetballend niet zo groot, maar het verschil is dat Herkingen gewoon feller is (conditie). Herkingen schoot in de 81 en 82 minuut twee keer raak 1-5 en dat was ook de eindstand. Met een compliment aan de zeer goede leidende scheidsrechter Wessel v.d. Steeg. Het enige pluspunt was dan ook dat er weer genoeg voetballers waren. Die na afloop gezellig met elkaar een biertje dronken.

J.d.Kok – J.Naaktgeboren – L.Boot(R.Brouwer) – R.Kegel(N.Nagy) – N.Roest – (B.Buschman)K.v.Kruining(W.Naaktgeboren) – R.Bisdom – B.Koesveld – M.Verhorst – D.Kievit – R.Wols.