Piershil 3 klopt titelfavoriet

Zaterdag 12-05-2018 Smitshoek 9 – Piershil 3: Weer op een prachtige zonnige zaterdag werd om 14.30 uur op het kunstgrasveld, met weer warmte dan op een grasveld, afgetrapt tegen de titelfavoriet Smitshoek 9. De eerste helft waren beide ploegen in evenwicht, beide ploegen kregen kansjes om de score te openen. Piershil scoorde als eerste, een steekpass van Robert op Darwyn (dat is voor Darwyn de beste manier om hem aan te spelen, dan is hij meteen op snelheid) en na het passeren van de laatste man scoorde Darwyn na 34 minuten 0-1. Daarna kregen beide ploegen enkele kansjes om een doelpunt te scoren, het was tevens te danken door onze keeper Jasper die vandaag uitstekend zijn doel verdedigde dat met 0-1 de rust werd gehaald. Na de rust hetzelfde spelbeeld: beide ploegen hielen elkander in evenwicht. In de 62 minuut was er een penalty voor Smitshoek, veroorzaakt door onze voortreffelijke spelende laatste man Leon. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied wees de scheidsrechter te gemakkelijk naar de stip: onhoudbaar voor onze keeper Jasper werd het 1-1. Daarna  ging Piershil gewoon door met de speelwijze van voor de rust. Iedere linie bezet houden en geen gekke dingen doen, dat was vandaag de kracht van Piershil. Met een uitstekend middenveld onder leiding van oud gediende Ruben. Hij was het die in de 76 minuut weer een steekpass gaf op onze Darwyn, deze kon wederom op snelheid een mannetje passeren en scoorde 1-2 voor Piershil. Met nog 14 minuten te spelen was Piershil de betere ploeg, ondanks dat de scheidsrechter nog 3 minuten extra liet spelen ging de overwinning mee naar huis. Het was een mooie revanche voor de 1-5 nederlaag thuis (van vorig jaar november). Een ding weet ik zeker: dat wij in het komend seizoen niets te vrezen hebben. Piershil heeft dan ook dan ook de beste spelers in huis van de gemeente Korendijk, als onze voetballers die nu spelen bij een andere vereniging in de gemeente Korendijk weer terug komen naar het oude nest dan staat er een elftal die misschien geen kampioen van de derde klas wordt, maar wel een elftal dat mee kan draaien in de derde klas.

Opstelling: J.d.Kok, J.Naaktgeboren, L.Boot, N.Roest, R. v.d.Heuvel, K.van Kruining, R.Bisdom (D. Hartman), R.Brouwer, M.Verhorst, D.Pennock, R.Wols

Facebook Comments