P3 verliest bekerpot van sportief Kethel Spaland 8

Zaterdag 21-10-2017, de bekerwedstrijd Piershil 3 tegen Kethel Spaland 8! Ik hoopte deze zaterdag op meer voetballers dan afgelopen zaterdag….maar helaas. Er waren maar negen spelers, gelukkig waren er twee jongens van het A-team die ons elftal compleet maakten. Het is toch onbegrijpelijk dat wanneer je 21 voetballers heb er dan maar negen aanwezig zijn. Het is niet alleen maar voor mij een teleurstelling, maar ook voor onze vrijwilligers van het onderhoud die er voor zorgen dat je iedere week kunt voetballen en trainen, en ook voor het barpersoneel. Om half drie op een goed bespeelbaar veld werd onder leiding van scheidsrechter J. Hartog afgetrapt. De eerste helft had Piershil de meeste kansen om de score te openen, met Robin die tot twee maal toe oog in oog met de keeper stond. Maar helaas niet in het netje schoot. Ook onze Wout stond een keer alleen voor keeper, ook hij faalde. Kethel Spaland kreeg kleine kansjes, het is dan ook gelukkig voor ons dat wij twee uitstekende keepers hebben. Vorige week was het Richard en deze week Jasper die uitstekend was. Maar het was toch Kethel Spaland dat in de 32 minuut de score opende. Gezien het spelbeeld niet verdiend, maar dat is ook voetbal. Met een 0-1 gingen we ook rusten. Na de rust probeerde Piershil het wel om een doelpunt te maken, maar helaas zijn er onder ons een aantal voetballers die niet een hele wedstrijd kunnen spelen. En ook niet de conditie hebben om dit 2 maal drie kwartier vol te houden. Kethel Spaland was met 15 voetballers aanwezig, dat had effect. Ze wisselden veel in de tweede helft en waren dus sterker dan Piershil, die hadden geen wissels. In de 67 minuut maakte Kethel Spaland 0-2 en bij deze stand blies de scheidsrechter voor het einde. Een terechte overwinning voor een zeer sportief elftal.

J. de Kok- J. Naaktgeboren – M. Verhorst – N. Roest- P.J. Vink- K. van Kruining – D. Pennock – R.Huisman – D.den Tuinder (A) – W.Naaktgeboren – R. Roest (A)