P3 klopt Barendrecht met 3-2

Piershil 3 – Barendrecht 15. Nadat wij vorige week nog met 10 voetballers waren om uit te spelen tegen Flakkee 2 waren er gelukkig vandaag 13 voetballers. Plus 2 voetballers van de A selectie, dus 15 totaal. Alleen hadden wij nog geen scheidsrechter, maar gelukkig was Rick Veringmeier bereid om scheidsrechter te zijn, onze Dennis Kievit was vandaag de grensrechter, geweldig! Gelukkig was het tweede veld goed bespeelbaar na dat het afgelopen dagen veel geregend heeft. In de eerste helft was Piershil de sterkste ploeg met vele aanvallen in de 1é minuut stond Darwyn al alleen voor de keeper maar de bal ging net naast het doel. Maar in de 7é minuut was het toch raak met een assist van Nick op Rico die er dan met goed schoot 1-0 van maakte. Daarna bleef Piershil goed voetballen om de score te verhogen, maar dit lukte pas weer in de 14é minuut met een assist van Kevin op Darwyn die de bal keurig in de rechterhoek schoot 2-0. Daarna waren er nog vele kansen van Marcel v.d.Waal, Rico, Darwyn, Wout om de score te verhogen voor de rust. Na de rust was het Piershil dat vele kansen kreeg om de score te verhogen, maar het lukte niet. Ook Wout die het wel altijd blijft proberen om een doelpunt te maken schoot er vandaag geen een in. Het is dan ook meestal in de voetbal zo als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander er wel een. Het was de verdienste van Barendrecht dat ondanks de vele kansen van Piershil gewoon lekker bleef voetballen. Het was dan ook in de 65é minuut dat Barendrecht er 2-1 van maakte op dat moment verdienden de gasten dat ook. Gelukkig waren weer eens wakker geschud, onder leiding van Marcel en Darwyn gingen we weer goed in de aanval dat was nodig ook. In de 75é minuut was het Darwyn met een assist op Marcel Verhorst die er gelukkig 3-1 van maakte. Ondanks dat Piershil de beste ploeg was vandaag lukte het Barendrecht om er nog in de 82é minuut er met een goed schoot in de kruising te schieten deze was onhoudbaar voor de altijd goede keeper Richard 3-2. Dat was tevens de eindstand onder de goed leidende scheidsrechter en grensrechter.

Rest mij nog te zeggen: ondanks dat ik mijn twijfels had over de laatste weken, of wij nog wel de ploeg zijn die wat voor elkaar wil doen, was ik erg blij met Rick als scheidsrechter en Dennis als grensrechter. De competitie 2017  zit er op, op 27 januari 2018 gaan we verder met de competitie. Ik hoop dat wij nog een aantal avonden en zaterdagen blijven trainen!

Opstelling: R.Huisman- J.Naaktgeboren (D.Tuinder)- L.Boot- M.Verhorst (J.P.Vink)- N.Roest- K.Kruining- W.Naaktgeboren- M.v.d.Waal- R.Roest- D.Pennock- R.Wols.