GWB 2 walst in slotfase over Piershil 3

Ja het was weer zover, onze jaarlijks terugkerende derby tegen GWB 2. De middag begon een beetje rommelig, gaan we nu wel spelen of niet door de aanhoudende regen. Om half twee had de scheidsrechter veld 1 goedgekeurd dus Piershil 3 tegen GWB 2 konden ook spelen, op veld 2. Om half drie ging de scheidsrechter J. Bisdom  van start op een zwaar bespeelbaar veld. De eerste 15 minuten waren er voor beide teams kleine kansjes, gaande weg werd GWB toch beter. Ze hadden meer passie om te winnen na de twee nederlagen van vorig seizoen. Na een half uur spelen was het GWB dat de 0-1 maakte, in minuut 35 werd het door een penalty 0-2. In de slotminuten van de eerste helft was er ook nog de 0-3, tevens de ruststand.  Na de rust ging Dennis in de spits vanwege een blessure van Darwyn, die helaas vandaag ook niet fit genoeg was om te schitteren. Maar met Dennis in de spits waren we ineens weer in de aanval, in de 49 minuut was het Rodney met een steekpas op Rico en die zorgde ervoor dat het 1-3 werd. Daarna ging het iets beter, maar GWB was toch de sterkste ploeg vandaag. Door de afgelasting van het eerste van GWB waren een aantal spelers van GWB 1 voor GWB 2 beschikbaar, zelfs de hoofdtrainer heer L. Tol stond zijn ploeg langs de zijlijn aanwijzingen te geven. Maar zowaar was het onze Dennis die in de 56 minuut er met een goed schot in de kruising 2-3 van maakte. Even een opleving, daarna walste GWB over Piershil heen. In een kwartier tijd werd het 2-5. In de 88 minuut maakte GWB er nog 2-6 van, het was nog te danken aan utstekende keeper Jasper dat er niet meer doelpunten waren voor GWB. Ik heb het al vaker tegen onze voetballers verteld: met een beetje meer conditie en de wil om een keer p/w te trainen zijn dit onnodige nederlagen. De kwaliteit is er op dit niveau, rest mij nog een word van dank aan de voortreffelijke scheidsrechter J. Bisdom.

Opstelling: J. de Kok, J. Naaktgeboren (P.J. Vink), L. Boot, N. Nagy, N. Roest, K. van Kruining (M. Feldmann), B. Koesveld, R. Brouwer, R. Wols, R. Bisdom, D. Pennock (D. Kievit)