Vrijwilligersplan SV Piershil

Op 23 mei 2014 is tijden de ledenvergadering het beleidsplan gepresenteerd. Onderdeel van dit beleidsplan is vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is de belangrijkste pijler onder de club. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de voetballende leden hun sport kunnen beoefenen. De inzet van vrijwilligers is essentieel voor een gezonde financiële huishouding. Binnen Piershil zijn er in verhouding veel vrijwilligers, maar toch te weinig om de club te laten draaien zoals gewenst zou zijn. Om dit tekort aan vrijwilligers te compenseren is er een plan opgezet. Met goedkeuring van de algemene ledenvergadering 23 mei jl. is besloten met ingang van het nieuwe seizoen het vrijwilligersplan uit te voeren.

Het vrijwilligersplan houdt het volgende in:

–          Het plan geldt voor alle spelende (lid KNVB) seniorleden.

–          De contributie wordt verhoogd met 50 euro borg. Dit bedrag wordt bovenop de contributie geïncasseerd gelijktijdig met het eerste deel van de contributie (omstreeks 1 september).

–          Door het uitvoeren van vrijwilligerswerkzaamheden kan de borg geretourneerd worden. Hiervoor moeten 3 ‘v-tjes’ behaald worden. Eén ‘v-tje’ staat voor ongeveer 2 a 3 uur. De volgende werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd en staan voor één ‘v-tje’:

–          Bardienst

–          Keukendienst

–          Schoonmaakdienst kantine

–          Jeugd / senioren fluiten

–          Onderhoud

–          Activiteiten

Voor het inroosteren van werkzaamheden kan contact worden opgenomen met:

–          Bar-/keuken-/schoonmaakdienst -> Inge Kruithof -> (e-mail kantinezaken@svpiershil.nl)

–          Jeugd fluiten -> Theo Bos -> (e-mail jeugdzaken@svpiershil.nl)

–          Senioren fluiten -> Rinus Vis -> (e-mail wedstrijdzaken@svpiershil.nl)

–          Onderhoud -> Theo Bos -> (e-mail onderhoud@svpiershil.nl)

–          Activiteiten -> Johan Hartog -> (e-mail activiteiten@svpiershil.nl)

Voor het inroosteren geldt: ‘wie het eerst kom, wie het eerst maalt’.

–          Een ‘v-tje is persoonlijk en niet overdraagbaar.

–          Na het uitvoeren van de werkzaamheden wordt wekelijks de administratie bijgewerkt. Een overzicht van behaalde ‘v-tjes’ is zichtbaar op de website van S.V. Piershil (contact Jan-Marijn Vink e-mail penningmeester@svpiershil.nl).

–          Na het behalen van 3 ‘v-tjes’ betaalt de vereniging de borg van euro 50 per ommegaande terug.

–          De werkzaamheden zijn niet verplicht. Indien een lid per einde seizoen (30 juni) niet de behaalde 3 ‘v-tjes’ heeft, wordt de borg omgezet in een bijdrage aan de vereniging.

–          Leiders / trainers van de jeugd zijn vrijgesloten van borg.

–          Het bestuur van S.V. Piershil behoudt zich het recht om wijzigingen aan te brengen.

Bestuur S.V. Piershil