Logo

logosvpiershil-mediumIn 2007 is er een cirkel toegevoegd met daarbinnen het oorspronkelijke jaar van oprichting* en de Latijnse spreuk ‘Fortes Fortuna Adiuvat’. Met het gezegde ‘Fortes Fortuna Adiuvat’ wordt uitgedrukt dat vrouwe Fortuna (de godin van het geluk) vaak hulp biedt aan hen die lef hebben, moedig zijn en actie ondernemen.

Een letterlijke vertaling zou kunnen zijn ‘het geluk helpt de dapperen’ en in het Engels ‘No guts, no glory’ (geen lef, geen glorie). De spreuk past prima bij onze club en is ook een directe verwijzing naar de naam Fortuna, onze oorspronkelijke naam bij oprichting in 1931. De spreuk geeft het logo nog meer uitstraling en is een mooie overgang naar het oorspronkelijke jaar van oprichting.

In 2009 is het logo, ontworpen door Henk van den Heuvel en gebaseerd op bestaande schildexemplaar dat werd ontworpen door Leen Reedijk, tijdens het afsluitingsfeest officieel bekrachtigd door het bestuur van SV Piershil.

* In 2009 is herdacht dat we 50 jaar geleden zijn (her)opgericht. Natuurlijk bestaat de voetbalvereniging in Piershil al veel langer: sedert 6 juli 1931.

groot exemplaar jpg downloaden hier pdf-logo hier