Richard Verhoeven: ,,Ik wil een gretige groep”

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Dat is een lastige vraag. Ik denk dat we als team wel oké zitten, qua sfeer en saamhorigheid. De nieuwe jongens passen goed in de groep. De groep is wel klein. Gestopte spelers, spelers op de weg terug en blessuregevoelige spelers. Vooral blessures kunnen ons gaan opbreken.

Wat moet er anders, in vergelijking met vorig seizoen?

Trainingsarbeid! Er zitten wat trainingsbeesten bij de nieuwe spelers, dat hebben we ook nodig. Op het laatst schortte dat er aan. We moeten er als staf korter op zitten, de jongens moeten in zichzelf investeren. Degenen die niet willen moeten een stap terug doen.

We zijn in de voorhoede veel snelheid kwijt. Hoe ga je dat oplossen?

We zullen naar 4-4-2 gaan , een bewuste keuze. We moeten hebben straks hebben van spelers die er overheen gaan, het is aan de middenvelders om aan te sluiten. Anderen krijgen meer ruimte om zich te laten zien. Het schouwspel zal veranderen, maar we spelen altijd verzorgd voetbal. Frivoliteit hebben we ook nodig.

Ben je nieuwgierig naar bepaalde ontwikkelingen binnen je spelersgroep?

Ik ben benieuwd hoe collectief en saamhorig de groep zich zal manifesteren. De rug rechten als vriendengroep, iedere wedstrijd aangrijpen om punten te pakken en zo hoog mogelijk te spelen. Ik wil een gretige groep, ik ben benieuwd wie daar in mee gaat!

Wat is er bijzonder aan deze verzameling spelers?

De sfeer onderling, de humor. Zo hecht heb ik niet vaak meegemaakt. Misschien wel eens te hecht, soms is het goed om elkaar eens verrot te schelden. Ze zijn dan te lief voor elkaar omdat het zulke goede vrienden zijn. Ik ben erg blij ook met de staf. We bespreken alles met elkaar, we hebben zin in dit seizoen.

Waarmee ben je dit seizoen tevreden?

Een periodetitel! Maar het linkerrijtje is ook goed, dan speel je ook automatisch mee om de prijzen. We moeten snel naar die magische 30-33 punten. Als we er in december weer 27 hebben ben ik dik tevreden.

Wie gaan er spelen om de titel denk je?

Bvcb, Hellevoetsluis en Neptunus-Schiebroek, die drie zeker.

We zitten in een moeilijke fase met de club, heeft dat invloed?

Wij moeten de neuzen dezelfde kant op krijgen. Als we negatief gaan doen gaat het als een nachtkaars uit hier. De randzaken moeten goed geregeld worden, maar daar heb ik weinig invloed op. Te weinig mensen doen alles hier, ze lopen over. De ledenvergadering is een belangrijke avond. Ik kan alleen mijn jongens motiveren en scherp houden, dat is tot nu toe gelukt.

(Bron: Presentatiegids SV Piershil. Deze kwam tot stand met dank aan deze sponsors: L.A.W. TOL BVVakgarage Basis Car FixI-Teq (Kratoz – Mitoz)Van Eck GroupZpartscentre.comBluekens Volvo en Profile DBS, waarvoor dank!)